Tre bryggningar, två dagar – Full Steam Ahead!!!

Det finns så många saker som man vill göra med sin fritid. Dessvärre får bryggandet flytta på sig lite till förmån för lite fiske och annat kul. Så, den här gången blev det full fart, tre bryggningar på två dagar. kanske inte så kul att jäkta, men som sagt, det finns mycket annat att göra just nu.

Först ut igår var en Doppelbock, öltypen som vi har lyckats riktigt bra med. Recepten var lik den förra, och den här gången tog vi oktoberjäst från vår Märzen som fick agera förkultur. Så jästen lär bli den stora överraskningen, annars flöt det på som vanligt, en dubbeldekoktion hjälper till att utnyttja mäskningen bättre så det var inga problem att komma upp med OGt.

Idag blev det en vanlig pilsner på förmiddagen, lite som vår enkla Tysk fast med Tjeckiskt Saaz humle, 150 gram delat på tre givor och W34/70 torrjäst för enkelhetens skull.

Tredje undret fick bli en California Common / Steam Beer, Dessa har en speciell lagerjäst som jäses lite varmare, 18-20C. Egentligen ska man ha endast Northern Brewer humle om man ska vara petig, men vi fick ett recept av Thomas på Ölkompaniet för några år sedan som innehöll lite Centennial och blev väldigt god. Fick trixa lite med malten, hade inte Crystal Malt 100 hemma så testar med lite Cara-aroma istället.

steamboatbeer kopiera.jpg

Nu är garaget delvis nymålat då vi har fått en ny värmepump, så det börjar se lite mer städat ut.

till ångaren

Problemet är dock att det ser nästan för bra ut, så jag har valt att brygga och plaska med vatten utomhus, framför garaget istället. Nu har de lovat en massa regn så får väl ta det lite lugnt med bryggandet en dag eller två.

Receptet borde man hitta här: https://community.grainfather.com/recipes/325827/

till ångbåt.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s