Hello Idaho!!

Dags för batch #79. En av de första böckerna som vi köpte var Svensson & Erikssons Kreativ ölbryggning. En rätt så rolig bok om man är ute efter att testa lite olika recept och ideer. Ett recept som de hade hette ”Kontinuerlig Ipa”, vilket innebär att man tillsätter humle med fem minuter mellanrum. Då lyfter man upp humlekaraktören. Så, våra första bryggningar med den här metoden gjordes med Southern Passion humle, en Sydafrikansk humle med passionsfruktsarom. Vi kallade ölen Hello Africa och de blev helt fantastiska!!

015 Hello Africa barcode.jpg

Det var något med EU som gjorde att man slutade ta in Sydafrikanskt humle, men det gick fortfarande att köpa i Norge ett tag till. Numera har ett större koncern tagit över plantagen och producerar humle endast för eget bruk. Skäms!! Vi provade humla kontinuerligt även med en annan humlesort, nämligen Barbe Rouge.

023 Rödskägg

Så, Barbe Rouge-ölen döpte vi till Kapten Rödskägg. I början smakade inte ölen något speciellt, men efter en månad blev den faktiskt riktigt god. Brukar inte vara så med humliga öl, de brukar vara bäst direkt efter bryggning, men här blev det tvärtom.

Så idag humlar vi på med vår Idaho 007-humle. Lite osäkert hur resultatet blir, kanske nån högalfa-humle från Nya Zeeland hade fungerat bättre, men eftersom boken har varit en inspirationskälla för oss just med galna ideer känns det som rätt att våga prova på lite. Återkommer med resultat lite längre fram.

48 Hello Idaho 78

Förresten, såg att Grainfather har hoppat på ”Kontinuerliga förbättringar”-trenden som innebär att de uppdaterar appen och GF Recipe-tools hej vilt. Tråkigt, när man har vänjt sig vid dessa, nu får man lära sig hitta bland en massa skit igen. Antagligen blir det an massa uppdateringar också. Istället för att släppa ett väl utprovat version en gång för alla brukar man ju hitta lite buggar och kalla det för förbättringar.

GF.jpg

Ok, så här ser det ut idag, undrar hur det kommer att se ut imorgon. Gör hemsidan personligare med bild, mina egna recept, färdiga recept som GF haft några år nu och i sista raden nån nörd med IPA-glas och skägg, Jag säger inte så mycket, har Beersmith att falla tillbaka på, men skit att det har ändrat utseendet på appen till GFn också. Den har ju varit till för att styra bryggverket, nu är den fullproppat med massa onödigt vetande så det går knappt att hitta där längre.

2 reaktioner på ”Hello Idaho!!

  1. mickewall

    Testa Brewfather istället! Tycker den slår all konkurrens (har länge kört med Beersmith som stagnerat ordentligt, men har också testat Grainfathers verktyg som jag också tycker saknar en hel del).

    Gillad av 1 person

    1. Tack för tipset!! Efter lite googlande hittade jag en David Heath-video om Brewfather, så jag tänker prova deras 1 månads testperiod inom kort 👍🏻

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s