Snabb-Galaxy-Heipa-Neipa

Vitsen med ett hobby är att man ska kunna njuta av det, och utöva det i lugn och ro. Då känns det inte som ett jobb. Nu har jag flera hobbies och en av dem är cykling. Så, idag tog jag och Taina bilen till Sjötorp, ett litet samhälle nära Mariestad där slussarna mellan Vänern och Vättern börjar. Så cyklade vi bilfria grusvägar till Tåtorp och tillbaka, ca 75km i lugn tempo. På kvällen märkte jag att vi ligger lite efter med våra bryggplaner, så det var bara att sätta igång. Taina krossade malten och jag fixade kemin till vår nästa NEIPA. Maltschemat är exakt samma som på Idaho 007 – Heipa var namnet

Det som skiljer är humlen och jästen. Humleschemat blir följande:

Steep/Whirlpool 20 min:

60 g Galaxy

35 g Cascade

35 g Nelson Sauvignon

Torrhumlingen blir:

65 g Galaxy

25 g Nelson

Har inte testat galaxy och Nelson ihop tidigare, blir spännande att se var det blir för något. Hade beställt Lallemands New England IPA jäst, men den hade inte kommit. Så, jag ersätter S-04 med WLP 066 London Fog Ale Yeast.

Sista tiden har vi tagit vara på jästen, så denna ska vi också skörda.

Nu blev det inte så mycket skrivet, det var trots allt 6 timmar bilkörning och 4 timmar cykling idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s