Taina the Mothership

Taina har varit helt sålt av ölen ”Radio the Mothership” ett tag nu. Inte nog med att de har snygga etiketter och välsmakande öl, de har även lagt ut ingredienserna på nätet.

Radio The Mothership

Läste även någonstans att beskan låg på runt 100 IBU. Här blev det riktigt knepigt att designa ölen. Ska man tillsätta humle vid 60 minuter, och om ja, hur mycket i så fall? Ren logik skulle säga att någonstans runt 10 gram Citra borde räcka. Men, vi har lyckats bre med både Southern Passion och Barbe Rouge-humle när vi har bryggt våra ”Kontinuerliga Ipor” som boken Kreativ Ölbryggning nämner bryggsättet att tillsätta humle var femte minut. Dessa har fått runt 30 gram humle under de första tio minuterna och blivit kanonöl. Så, nu får det vara nog med att vara mesig, utan det är vinna eller förlora och 25 gram Citra vid 60 min i vår 12 litersbatch som gäller!!

Samtidigt som vi bryggde var vår Doppelbock klar för provsmak. Kanske inte den bästa ideen, då vi glömde ta bilder.

Men, eftersom vi använde oss av Maris Otter-malt hittade jag en fri bild a en Otter på nätet, den får duga den här gången:

13436

Jag testade de olika bryggprogrammen tidigare och gjorde en utläggning om beskan i just den här bryggningen som kan hittas här.

Namnlöst-5

Carafoam i Canada där CA Brewing kommer från, Carapils här hemma.

Fick lite lågt OG även här, 1,074 istället för 1,078 men det kanske är lika bra då den ska drickas under sommaren. 12 liter i hinken, återstår att se hur beskfilosofin stämmer.

Receptet ska gå att hitta här:

https://brew.grainfather.com/recipes/252866

Men som sagt detta recept har inte provats innan så jag tar inget ansvar för den, om ni ska testa den fundera över humlefördelningen ett par extra gång. Återkommer med provsmak om några dagar/veckor.

Ölen blev klar efter en vecka, fin färg och humlearom. Beskare än originalet, men inte för beskt för att vara en god Dipa/Iipa vilket jag var rädd för tidigare. Ska man komma närmare originalet kan man säkert flytta bitterhumlen till aromgivan istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s