Väntan.

Så, nu är alla öl bryggda, inte ens två veckor kvar till kalaset. Väntan. Lite konstig känsla, så här dags brukar jag köra igång bryggverket, krossa malt och planera logistik. Men nu är alla vår fem stora fat fulla och upptar jäskylarna tillsammans med annat gott till kalaset. Det blir även Neipa, Imp stout och Doppelbock i flaska, dessutom köpte vi lite Pilsner Urquell och Newcastle Brown Ale som backup. Det var de två ölen som vi tyckte passade bäst när vi besökte Puttgardens Bordershop i somras. Jag har alltid tyckt att NC Brown Ale är förvånansvärt god och lättdrucken sett till priset.

Så, nu får bryggverket vila, istället planerar vi själva kalaset, tänkte låna en PA-anläggning av en ölbryggande bekant, en barndomsvän från Finland flygs till oss för att spela och sjunga, och jag får antagligen låna en öltapp med kyl och två kranar. Själv tänkte jag ta lite lugnt med ölen fram till dess, i den här åldern lägger sig kolhydraterna gärna ovanför bältet.

Såg några väldigt inspirerande recept i senaste numret av Hembryggaren, en tmavy, en lite maltigare pilsner samt en doppelbock med chokladmalt. Dessa får vänta, dessutom blev jag helt såld på Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer så det kan bli något starkt belgiskt längre fram.

3 kaislikossa

Eftersom hembryggeriet heter Helgereds hembryggeri lägger jag ut en triptyk som jag tog vid Klare Mosse, Helgered, året vi flyttade hit, dvs 2010. Det finns bra och dåliga år, när vi flyttade hit 2010 var nog en av de roligaste åren hittills. Barnen var rätt små och vi hade en massa besökare hos oss på helgerna, så det blev mycket grillande under sommaren. Jag hade åter upptäck fotot som hobby och har en massa bildmaterial från den tiden. Då var det fortfarande Tuborg Grön som gällde på ölfronten.

Samtidigt började jag bryta mig loss från Chalmers, efter sex år som lärare och nästan lika länge som student hade jag kommit till en punkt, lämna skolan eller stanna för evigt. På den tiden blåste det en del negativa vindar på jobbet, så på våren 2011 var det dags att gräva ner pekpinnen för gott. Det har jag inte ångrat än.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s