MBCC 2019

Då var biljetterna till Mikkellers Beer Celebration 2019 köpta. Det fick bli grön biljett, dvs lördag 11 maj 16-20. I år jobbade jag när MBCC hölls, så Taina fick ta med en väninna istället. Så 2019 blir det revansch!!!! Hotellet blir densamma, Copenhagen Island Hotel.

Efter lite dåligt väder fick vi inspektion på jobbet idag så jag var lite sliten när jag bokade, och fick ett rum utan frukost. Så den får jag boka separat.

100 bryggerier med 800 öl – det ska bli kul!!!

Nu återstår, förutom frukosten, att boka tåg Göteborg – Köpenhamn, det får jag fixa imorgon.

Ovan en bild som jag fick av Emilia, har inga ölbilder med mig så det får bli en höstbild istället.

11 Maj och äntligen dags!!!

I år blev det inget tankbåtsåkande istället för MBCC, utan jag var faktiskt ledig, och tänkte blogga lite under resans gång.

10.30 Vi har passerat Landskrona och är på gång!!! Att åka första klass med Öresundståg är lite som femmans spårvagn jämfört med andra tåg. Men, de tillåter cyklar ombord vilket är en stor bonus. Inte för att det är aktuellt idag, men det möjliggör eventuella delsträckor på Kattegattleden i framtiden.

Tänk att för exakt en vecka sedan var de första milen på Göteborgsgirot avklarade, och nu åker man till Köpenhamn för en rejäl kolhydratåterställare!!

Lunch (….och ett par timmar framåt). Hungriga som vargar kom vi till Köpenhamn vid lunchtid. Eftersom MBCC ligger mellan stationen och hotellet sökte vi efter ett lunchställe i närheten. Självklart blev det Warpigs med portioner höga som berg och en massa öl.

Det blev extra roligt när min gammal kompis och hembryggare, Roope, råkade vara i närheten. Roope kom hem från hembryggnings-SM med en massa medaljer i år, så vi hade en del att prata om.

Lika som bär. Besökte även Mikkellers butik på samma gata, köpte bla original-Neipan, lite choklad och Warpigs barbeque-sås.

En riktig härlig dag med andra ord!!!

Hotellet var det samma som jag bokade i fjol (även om jag inte var med då), Island Hotel med fantastisk utsikt mot vatten.

Själva kalaset då? Jodå, det var riktigt lyckad fest.

Det var flera kran med lageröl vilket jag tyckte var riktigt trevlig trend. Dessutom var de väldigt goda, tyckte om ölen från Mahrs Bräu i Bamberg. Hittade ingen Doppelbock, tyvärr. Det var inga långa köer till kranarna, bra att man hade begränsat antal personer i lokalen till en lagom trängsel, och det var enkelt att komma ut och ta lite luft.

En lite kul detalj var deras app där de aktuella ölen var listade. Den kunde även kopplas till Untappd om man ville betygsätta ölen.

De hade lite foodtrucks på utsidan – fyra timmars ölsmakande gör att man blir hungrig efter ett tag. Om man gillar ipor och starka stout ska man inte missa detta, och för oss som gillar kvalitetslager finns det hopp. Kan definitivt tänka mig åka hit fler gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s