Mikkellers WebShop

Som jag skrev i ett tidigare Blogginlägg, misstänkte jag att jultomten åkte via Danmark när han gjorde sina julklappar, och blev avslöjat nu när Taina frågade om vi inte skulle beställa något från Mikkellers WebShop.

Jag har väl aldrig gillat Systembolaget, mest för att jag gillar mellanöl och tycker att det känns lite dumt att behöva köpa så mild öl från speciella affärer. Som hembryggare bryr jag mig inte så mycket om det längre, men har svårt att köpa argumenten om deras utbud. Om det nu är så bredd utbud, då borde det väl inte vara någon fara att avskaffa monopolet och behålla kunderna? Jag upplever ofta att det finns metervis med industrilager och ipor på hyllorna, men om man är nyfiken på lite variation så ska det specialbeställas. Där kommer kruxet, jag vill testa en öl, men är ofta hänvisat till att beställa en hel kolli på 24 stycken.

Där kommer webshop likt Mikkellers in i bilden. Man kan i lugn och ro navigera runt menyerna, Vill man nörda ner sig i tex spontanjäst öl finns det rabatterade paket, tex ”Spontaneus Box”, ”King Cork Pack”, och för oss som gillar lite mörkare öl ”Beer Geeks Wet Dream”. Visst, en del av ölen är rätt dyra, Omnipollos Noa ligger på 90 DKK jämfört med Systemets 49:90 SEK och Hopt.se 4:95 EUR.

Vi skrev beställningen en söndag, och redan på tisdagkväll stod ett Postnord-bud på ytterdörren.

Lådan

Vi har fått Beermail!! Beställer man för över 600 DKK får man dessutom gratis frakt. Det finns även annat smått och gott på hemsidan, vem vill inte ha en Warpigs-köttyxa?

släpp ut oss

Välpaketerat, nästan man kan höra ett ”Släpp ut oss!!” från lådan.

på bordet

Luftar dem lite…

sv twin

Evil Twin

grillsäsong

To Öl med grillen i bakgrunden.

badtunna

Badtunnan….

bastu

…och bastun.

Sammanfattningsvis tycker jag att webshoppen är enkel, lätt att navigera och jag uppskattar de olika paketen. Lite dyrt kan tyckas, men notera att alternativet är att åka utomlands eller beställa hela kollin av öl som man bara vill provsmaka hemma. Känns lite som plåster på såren då jag kan inte följa med Taina på MBCC 2018 i Köpenhamn eftersom jag jobbar då.

Det finns ett annat webshop som jag gärna vill testa, Hopt.se. Gustav Lindh har skrivit om det nyligen på sitt blogg, ni kan läsa mer om det där. Till exempel har Hopt en del öl Omnipollo, bla ett paket med både öl och glas, för ett rätt så bra pris. För oss som har fått upp ögonen för Doppelbock fanns det 11 olika öl som tillgängliga vid skrivtillfället, vilket jag tycker är mycket bra. Återstår att prova.

 

 

 

En reaktion på ”Mikkellers WebShop

  1. Pingback: Hopt med Hops – 48:an Helgereds Hembryggeri

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s