Untappd – få sin öl betygsätt

Ibland bjuder man vänner och bekanta på ett par öl som man har bryggd och efteråt blir man förstås nyfiken om vad de tyckte om ölen. Det finns ett par ställen på internet där man kan lägga upp och betygsätta ölen som man har provat. En av de heter Untappd och är rätt så populär.

Så varför inte lägga upp sina öl där.

untappd

Till Untappd har vi skapat en sida, Helgeredshembryggeri48an där de flesta av våra öl finns. ”de flesta” innebär att vi har inte lagt in öl som tex klon av Omnipollos Noa, då den är så nära originalet. Gör vi däremot en liknande öl där vi själv har ändrat och justerat i maltnotan, haft i olika ingredienser dvs haft Noa som inspiration är det en annan femma.

För att underlätta det för vänner finns det en finurlig sak som gör det lätt att hitta ölen – streckkod. Detta lägger vi in i Photoshop när vi skapar etiketten, och man kan använda mobiltelefonens kamera tillsammans med Untappd-appens streckkodsläsare för att träffa rätt.

tunnanphotoshop

Ovan ser ni vår Imperial Stout i Photoshop. Bilden på Flygande Tunnan tog jag på Aeroshow för några år sedan, och vi har ett lager för streckkoden. Själva streckkoder hittar man i många olika program, tec TEC-ITs Barcode-generator.

tuplapässibarcode

Här får vår Doppelbock sin streckkod inmatat i Untappd.

Vi har inte så många bekanta med Untappd så det blir inga större recensioner, men det är alltid kul att se när folk visar sin uppskattning. Själv har jag lagt upp några köpta öl som jag har testat där, men det är ju klart, vid tillställningar som Porterfestivalen i höstas med en massa små provsmakningar blir det tufft att få med alla testade öl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s